Maleri / Ronny Hård

Ronny Hård

 
 
 
Ronny Hård er født i 1950 i Svenske Stjärnsund, Dalarna. 
Atmosfæren, mystikken og farverne danner en harmonisk, men også udfordrende helhed, der får beskueren til at stoppe op og dykke ned i værkerne. Den evige vekslen mellem lys og mørke bliver et symbol på det kendte og det ukendte.
Ronny Hård udtaler selv:
Jeg har været aktiv som udførende kunstner i 40 år. I 70’erne var jeg superrealist, ofte med natmotiver fra forstæder og storbyen. I 80’erne begyndte maleriet at svinge over i mere surrealistiske undertoner med fortættet stemning. Jeg forlod maleriet fra storbyerne, og flyttede inspirationen ud på de øde vildmarker, med ensomhed og fordybelse i de konstant nærværende eksistentielle spørgsmål. Maleriet opløstes mere og mere, indtil der kun var fragmenter tilbage af den verden, jeg oplevede. Universet og dets love, den ”kosmiske intelligens” blev mere drivkraften i maleriet.
Nu er jeg pensionist og vendt tilbage til det oprindelige bymiljø igen, hvor jeg skaber fiktive byer med lyset og mørket, der interagerer med biler, mennesker, byer, mystik og romantik – men nu med fortiden som inspirationskilde.
Der opstår en rød tråd gennem hele mit kunstneriske virke, nemlig tilstedeværelsen af lyset, som skaber liv i det ukendte sorte. Inspirationen af universets hemmeligheder er grundlaget for mit maleri – sammenfletningen af tid og rum.
Ronny Hård har mere end 100 separatudstillinger bag sig på museer og gallerier i hele verden.
Er endvidere repræsenteret på Malmø Museum, Ystads Kunstmuseum og Arboga Museum.
Galleri Mernild | Østergade 47, 7400 Herning  | Tlf.: +45 23930405 | mernild@webspeed.dk