Maleri / Devin Miles

Devin Miles

 
Devin Miles har inden for de seneste år skabt sig et navn inden for kunstscenen.
Devin Miles adskiller sig fra tidligere tiders popkunst-billeder ved at gå mere i dybden. Dette skyldes ikke mindst brugen af collager. I sit værksted i Berlin skaber han komplekse billeder, hvor han anvender meget forskellige elementer. Billedets udtryk skal ses i hele sammenhængen, der skabes gennem den tilsyneladende tilfældige rækkefølge og overlapning af billeder og tekster. Dette kommer særligt til udtryk i værket „Monroe Affair”. I centrum ses her den smukke sangerinde og skuespillerinde Marilyn Monroe. Ved hjælp af linjerne, som Miles trækker fra det Hvide Hus til John F. Kennedy via collager, understreges aspekter, der gør historien om Monroe og hendes gådefulde død sprængfarlig.
Dette understreges yderligere af brugen af tekster. Miles anvender gerne passende tekstpassager i sine billeder. Disse tekster er vigtige mosaiksten for kunstneren, som han i løbet af produktionsprocessen har sammensat i stadigt mere komplekse historier. På den måde er overskriften og den nøgterne dødsannonce om Marilyn Monroes død med til at give billedet dokumentarisk drama, som kunstneren refererer til. På denne måde opstår der nye ideer, som dagligt bidrager til vor tids kunst. Værkerne genopliver stjerner og starletter, western-helte og ikoner. I andre værker tager kunstneren beskueren med på rejse til verdens metropoler.
Inden for udvikling af trykteknikker har Devin Miles udviklet nye banebrydende muligheder. Bl.a. bruger han håndbørstede aluminiumsplader, som er med til at give motiverne en overraskende effekt. Alt afhængig af betragtningsvinkel og lys tager billederne sig forskelligt ud og derved oplever man nye sider af værkerne. De fine refleksioner i overfladen er med til at gøre den mere dynamisk.
Det er kun få år siden at Devin Miles blev opdaget af et tysk galleri.
I dag er han med succes repræsenteret i flere kunstgallerier i Skandinavien. I USA finder man ikke bare hans værker i gallerier i New York og i Malibu, men også i flere byer i Florida.
Galleri Mernild | Østergade 47, 7400 Herning  | Tlf.: +45 23930405 | mernild@webspeed.dk