Maleri / Anette Wier

Anette Wier


 
Anette Wier søger en form for lethed i sine malerier. Ikke en lethed der overgiver sig til tilfældet, men en lethed, der hænger sammen med nøjagtighed og bestemthed. Hun forsøger at tilføre motivet en gennemsigtighed, der gør det muligt for blikket at bevæge sig frit frem og tilbage mellem lagene, som i et åndedræt.

Naturen er blevet en del af hendes billeder. Før var motivet ofte menneskets relationer med omverdenen, både den nære og fjerne.
Nu har hun indset, at vi er naturen. Så denne trænger sig på i maleriet, og tilføjer lag af vækster og lys. Lys der skinner igennem, lys der laver genskin, lys der fremhæver overbelyste flader, højdepunkter der beskriver en karakter uden at vide hvordan. Livets porøsitet og flygtighed – at værdsætte.
Figuren forholder sig, fordyber sig og smelter sammen med en slags landskab, som en drøm der blander sig med virkeligheden.

Udvalgte udstillinger: Bredgade Kunsthandel, Galleri Flintholm, Horsens Kunstgalleri, Galerie Provence Ålborg, Galleri Veggerby, Art Herning, Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museum, Galleri Sureste Spanien, Gallery Anagma Spanien.
Galleri Mernild | Østergade 47, 7400 Herning  | Tlf.: +45 23930405 | mernild@webspeed.dk