Maleri / Juan Carlos Fierro

Juan Carlos Fierro

 
Juan Carlos Fierro stammer fra Columbia, hvor han er uddannet arkitekt. I 2002 lukkede han sin tegnestue og arbejdede som indretningsarkitekt i Miami indtil 2006, hvor han valgte at dedikere sig til kunsten på fuld tid.
I 2007 flyttede han til Europa og etablerede studier i Madrid og Hamburg.

Juan Carlos Fierros måde at skabe motiver er i sig selv et studie i tilsyneladende løsrevne elementer, der løseligt er sammenføjet til en ny helhed.
Det er et maleri, der både er meget eksotisk med sine ejendommelige kompositioner og markante farvevalg, hvor dele af malerierne synes næsten at blive 3 dimensionelle og træde ud af fladen. Han kunne fint passe sammen med danske Lars Nørgaard i dennes specielle hudflettende malersprog, eller sammen med salig Cobra-folkene i 1940ernes vildt fabulerende maleri med masker og dyr og forvredne menneskeskikkelser og opgør med magtstrukturer. Fierro har mange direkte udleveringer af magtens folk fra de religiøse til generalerne, han er som de latinamerikanske forfattere eller hans store landsmand maleren og skulptøren Botero i gang med at fortælle brudstykker af historier, som beskuerne selv kan digte videre på. Nok er det hele lagt åbent frem i fladen, men der det betyder ikke, at der ikke forestår en kunstnerisk skattejagt, når man møder hans billedverden.


Udvalgte udstillinger:
Bredgade Kunsthandel, Horsens Kunstgalleri, Art Herning
 
 
Galleri Mernild | Østergade 47, 7400 Herning  | Tlf.: +45 23930405 | mernild@webspeed.dk